.... & jejich smečka


Pracovní výlet

13.06.2012 19:32

7.6.2012

Když to jde, beru Coru s sebou do práce. Výlet, kdy se celý den chodí a kouká a zapisuje, co kde roste, co tam růst nemá, je na to ideální.

A tak jsme s Corinkou vyrazili potulovat se po okolí Horního a Dolního Žandova. Krajina malebná, počasí víc než přející, jen jsem na začátku netušila, že z toho nakonec vyleze 17 km. Za normálních okolností délka úplně v pohodě, ale dnes jsem měla místy pocit, že Coru vyloženě týrám. Ještě nikdy se tak důsledně nedržela prakticky celou cestu kolem mě (a nemyslím si, že by to bylo tím, že na tom poslední dobou pracujeme), v druhé půlce cesty si při každé zastávce lehala a usínala a na konci se tvářila, že do auta ji mám nejlépe vynést.

Ve vesničce Brtná nás přišly z jednoho domu (o kterém jsem pak zpětně zjistila, že je sídlem Ekofarmy Brtná, ke které patří valná většina okolních luk a pastvin, které jsme dnes míjely) zkontrolovat dvě borderky, ale Corinka je příliš neocenila. Přesto si dnešek užila a štěňátkům jsme procházkou (ani padáním ze stromu s veverkou na záda) snad neublížily.

Navečer se u nás zastavili Janina s Lukym a přemluvili nás, ať se jdeme už dnes podívat, jestli návštěva ženicha před třemi týdny splnila svůj účel. Přestože mají puclíci teprve něco málo přes centimetr, dali se najít celkem dobře a o týden později už Vašek (který nevydržel a chtěl ještě jedno potvrzovací sono) viděl i několik tlukoucích srdíček.

Tudíž dnešek byl poslední pracovní výlet pro Coru, nějakou dobu si teď s sebou budu brát zřejmě jen Cirinku, když slíbí, že nebude štěkat na vše, co se kde šustne, a nebude se jí dělat špatně v autě...

—————

Zpět