.... & jejich smečka


14.1.2013

14.01.2013 17:58

Téměř to vypadá, že stránky přestanou existovat nedlouho po odevzdání štěňátek do nových domovů, jak mi leckdo prorokoval, ale ve skutečnosti to není pravda a s novým rokem se budu snažit opět pilně přispívat, protože je stále o čem psát.

Co se u nás událo za čtyři měsíce, které uplynuly? Ze všeho nejdřív jsme odjeli na dovolenou (vlastně první "rodinná" dovolená s ubytováním v opravdovém penzionu a bez hromady kamarádů) do části republiky, kde jsme ještě nikdy nebyli. A České Švýcarsko a přilehlé okolí nezklamalo ani nás, ani psice, na podzim kouzelné a téměř liduprázdné. Cora si zde začala obnovovat pomalu ale jistě svoji bývalou kondici a nabírat zpět trochu svalové hmoty, Cirinka to naopak vzala redukčně, což bylo také více než žádoucí (paralela by se dala najít i u nás dvounožců, ale to bych raději nerozváděla).

Úspěšně jsme dokončily základní kurz pozitivní motivace, které propadám čím dál víc, tím silněji, čím častěji zjišťuju, že je to metoda (nebo postoj k věcem nebo náhled na život nebo cokoliv) použitelná nejen při komunikaci se psy. A na podzim jsme se vrhly do základů agility, a přestože teď přes zimu úplně nestíháme jezdit trénovat do haly, snažíme se aspoň nezapomenout nic z naučeného. A hrajeme si a trikujeme. A Cirinku jsem začala přeučovat slalom systémem 2x2 a zatím je z něj nadšená, což tu ještě nikdy nebylo.

S Janinou a Keepíkem se těšíme na dlouhé odpočinkové vypínací a jen trochu cvičicí procházky, jejichž tradici jsme založili loni touhle dobou. Ale letos zatím vládnou školní a pracovní povinnosti (a nekonečné bahno donedávna), a tak za prvních 14 dní roku máme na kontě jen nějakých 30 kilometrů, smutné. Ale to se zlepší:)

—————

Zpět