.... & jejich smečka


50. den je za námi ....

08.07.2012 23:30

Dva měsíce utekly neuvěřitelně rychle a my odpočítáváme netrpělivě poslední dny do narození štěňátek. A Cora se těší taky, nejvíc na to, až ji břicho nebude limitovat při všech jejích oblíbených činnostech zahrnujících pohyb. I když je na ní občas vidět, jak jí chybí talíře a míčky a jak ji udivuje, že po jednoduchém triku nebo po procházce se musí vydýchávat půl hodiny, rychle našla zalíbení v jiných aktivitách – máme teď doma nejumazlenější borderku pod sluncem, drbat by se nechala 24 hodin denně a každá návštěva, která je ochotná strávit alespoň pět minut s její hlavou na kolenou, je víc než vítána. Zárověň se z Cory stal gurmán – přes pár dnů absolutního nechutenství na začátku březosti, vegetariánskou fázi (kdy konzumovala výhradně ovoce a zeleninu z naší vlastní sklizně, prokládané celozrnnými rohlíky, které si neomylně vybírala za naší nepřítomnosti z chlebníku) a fázi nezřízené žravosti se propracovala až k současné pečlivé selekci. Několik porcí vybraných granulí denně doplňuje občas salátovými okurkami, paprikami, rybízem či borůvkami a na přilepšenou nepohrdne čas od času trochou jogurtu nebo tvarohu.

Se čtyřmi kily váhy nahoře (18,5 kg vážila 50. den) a vedry, která poslední dobou panují, přenechala Cora své místo na trénincích Cirince a užívá si jen kratší relaxační procházky, výlety za účelem trhání borůvek apod. a pobytu na zahradě s lehkým procvičováním triků a prvků a občasným seštěkáním projíždějící motorky. Na lepší vyrovnání se s horky jsme jí opatřili chladící dečku, která opravdu viditelně funguje.

K 50. dni březosti dostala Cora porodní bednu a dokonce v ní ještě ten den usnula. To bylo ale naposledy a jinak dál k ležení dává přednost místu vedle dveří do spíže (že by ji lákal průvan?), zatímco do bedny se v každém nestřeženém okamžiku vetře Kocour.

V pátek jsme byli rozhodnuti udělat rtg snímek pro stanovení přesného počtu štěňat, nicméně technika selhala a tak jsme si prohlédli štěňátka ještě jednou alespoň na sonu a změřili srdíčka, která měla kolem 2 cm. Vašek tvrdil, že napočítal určitě 7 různých prcků, já doufám (už pro Corinčino dobro), že jsem počítala správně já a konečný výsledek bude 5. Nu, necháme se překvapit ... Každopádně štěňátka budou akční, dnes dávala mamce pořádně zabrat, kopání jsme poprvé cítili i my.

Pár dalších fotek tu.

—————

Zpět